Nyhedsbrev Nr. 2, 2022

D. 20. juni 2022

Vi plukker løs i marken til salg i gårdbutik, og åbner forsigtigt op for selvpluk

Vi plukker løs i jordbærmarken, det begynder at hjælpe, men det er ikke alle dage vi får plukket nok jordbær, så det kan stadigvæk forekomme at vi har udsolgt sidst på dagen.

I ærtemarken er der begyndt at titte små buttede ærter frem, der er plukkemodne. Sorten hedder ”Favorit”, en sød lille sag der smager himmelsk.

Vi sælger økologisk flødeispinde, så tag en pause på landet, se græsset gro, og måske der kommer et får med lam forbi 😊

Gårdbutikken har åbent på følgende tidspunkter:
Hverdage:                            kl. 13.00  –  17.30
Lørdag-søndag:                  kl. 10.00  –  16.00
Dog forbeholder vi os ret til at lukke hvis der er udsolgt af plukkede bær og ærter. Vi tilstræber at opdatere hjemmesiden, hvis det sker.

Selvpluk jordbær
Vi åbner forsigtigt op for selvpluk i vores jordbærmark. Første dag bliver på onsdag d. 22. juni kl. 15-17. Billet skal købes på vores webshop. Bemærk at der er et begrænset antal billetter til salg, og at der vil kun være adgang til selvpluk ved køb af billet på vores webshop. Der vil løbende lægges nye muligheder for bestilling af selvpluk op på vores webshop.
Der kan plukkes jordbær i sorten Flair, og enkelte Korona og Sonata. Selvplukjordbærmarken er i år lidt mere fyldt med ukrudt end normalt, du er velkommen til at plukke en pukket, eller tage noget med hjem til kaninen.

Der vil også være muligt med lidt selvpluk i ærter.

Ordensregler i selvplukmarken:
Børn skal være ifølge med voksne.
Trådhegn der markerer, hvor der IKKE må plukkes, SKAL respekteres.
Ingen færdsel i kornet omkring jordbærmarken.
Husdyr og køretøjer ingen adgang.

Selvplukpriser:
Entré 60 kr. (incl. 1 kg. selvpluk) pr. voksen og 30 kr. pr. barn (0-13 år).
Prisen for jordbær/ærter til selvpluk er 30 kr. pr. kg.

Har du købt entrébillet i webshoppen skal du henvende dig i gårdbutikken for nærmere instruks. Din billet skal scannes ved indgangen til jordbærmarken.
Husk emballage til at plukke i, – alternativt er der mulighed for at købe jordbærbakker eller spande.

Søgaard Cider:
Det var ikke med mange forhåbninger, men mere i akut mangel på jordbærplukkere, at vi 2020 sagde ja til Simon Søgaard som jordbærplukker ved Holgers Jordbær. Simon læste dengang, som nu, statskundskab på universitetet i Århus, havde andre jobs, og intentioner om at cykle de 13 km fra Århus til Bendstrup, dvs. at han skulle op hver morgen kl. 04:00. Men vores tanker blev sat til skamme, der er krummer i den unge mand, – han præsenterer bare, og har nu lavet byens bedste cider.

Her fortæller Simon:
Jeg har igennem mit uddannelsesliv forsøgt at finde en balance mellem min trang til at være i kontakt med jorden og mine interesser for det boglige. Et af de vigtigste projekter til at vedligeholde jordkontakt har for mig været ciderbrygning. Jeg begyndte at lave cider tilbage i 2013, da jeg gik på gymnasiet i Herning. Dengang fik jeg æblerne fra naboer, egen have og læhegn hist og her. Det og de følgende år, har jeg lavet omkring 100 liter cider hvert år. Mest til eget forbrug og lidt til venner. Det er gået op og ned – det er kompliceret og enormt arbejdskrævende at lave god æblecider. Det kræver tålmodighed, gode æbler og en lille portion held at omdanne efterårets madæbler til sprød og sprudlende cider. Men det har altid været efterårets højdepunkt, når æblerne til årets cider skulle presses. Høst er jo bare fantastisk, hvis man er født med et hjerte for landbrug – om det så er æbler eller jordbær.
Da jeg skulle i jordbærmarken for sidste gang tilbage i sommeren 2020, var det naturligvis med en flaske cider under armen som tak for det gode samarbejde med Holgers Jordbær. Peter Bach, blev interesseret i produktet, og han foreslog at jeg satte en produktion i gang i Holgers Jordbærs lokaler. Gårdens Bramley-æbler danner endda bunden for den lækre cider, der nu er drikkemoden. Søgaard Cider er et produkt af godt samarbejde, jyske æbler og solidt håndværk.

Kvalitetscider uden så meget pjat
Søgaard Cider vil åbne dine øjne for, hvad ægte cider kan! Den kombinerer alt det bedste fra den franske cidertradition med alt det bedste fra danske madæbler.
Vores cider er flasket, degorgeret, proppet og etiketteret med håndkraft og knofedt – Søgaard Cider er et produkt af kærligheden til det gode franske håndværk og den gode danske smag.
Prøv vores “Klassisk 2020” som er frisk, let og sprudlende med noter af pære, melon, stikkelsbær og grønne æbler. Den passer perfekt til en sommeraften på terrassen eller en vinterdag, hvor du trænger til lidt solskin i glasset.   

Udflugt på landet.
Mangler du et udflugtsmål, så kunne en tur med familien eller vennerne til Oplev Parken – Fodboldgolf Århus i skøn natur være en oplagt mulighed for lidt sjov og konkurrence. I klubhuset er du velkommen til at nyde medbragt mad og drikke. Tjek hjemmesiden www.oplevparken.dk

Med venlig hilsen

Hanne og Peter Bach.