Jordbær hører sommeren til!

De smager godt, og er en ren nydelse. – Og så er jordbær sunde.  Faktisk indeholder jordbær flere C-vitaminer end citroner og appelsiner.

Vi dyrker vores jordbær på friland, i jord på marken. Herved opnås den allerbedste smag i jordbærret. 

Igennem hele jordbærsæsonen har vi flere forskellige jordbærsorter vi kan plukke i. Herunder kan du læse om de jordbærsorter vi har valgt at dyrke. De er udvalgt efter den bedst mulige smag, sådan at vi igennem hele sæsonen kan plukke fuldt smagsmodne gennemrøde jordbær til salg i gårdbutikken.

Alle sorter er fryse-egnet.


Flair
Danmarks tidligste sort med lys røde flotte, blanke og faste jordbær. Et godt spisebær med sød smag og dejlig aroma.


Verdi
En tidlig sort, som giver mellemstore jordbær med en flot dybrød farve. Verdi har en stærk fin jordbærsmag og et højt sukkerindhold. Den har en lang plukkeperiode.


Sonsation
En af vores hovedsorter er Sonsation, der er middel-tidlig og kendetegnet ved sin velsmagende og søde smag og aroma. Den har god holdbarhed og meget flotte, store, lyse røde og faste jordbær.


Allegro
En middel-tidlig sort med flotte, røde og smagfulde jordbær i middel størrelse. Planterne producerer mange jordbær.


Korona
En middel-tidlig sort, der har store flotte mørkerøde bær både udvendigt og indvendigt. Har en sød smag og med en god jordbæraroma. Bærret er meget velsmagende, men desværre også ret sårbar mod trykmærker. Bærstørrelsen falder hurtigt i størrelse efter nogle få plukninger.


Faith
En sen sort med et lyst rødt fast bær. Har en frisk god smag. Bærrene er store, ensartede og holder sin størrelse godt under hele plukke sæsonen. Blomstringsperioden er godt spredt, hvilket fører til en lang plukkesæson. Bærrene er meget nemme at plukke.